Illegális bevándorlás

2022.06.26. 08:21

Több mint százhatvan határsértőt tartóztattak fel a déli határszakaszon

A magyar rendőrök cseh és osztrák kollégáikkal, valamint a polgárőrökkel együttműködve több csoportban 163 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében, és elfogtak egy embercsempészt vasárnapra virradó éjszaka – közölte a rendőrség honlapján.

A Tiszasziget, Mórahalom, Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, pakisztáni, afgán, tunéziai, és indiai állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök a polgárőrökkel együttműködve hajnali 4 után Pusztamérges külterületén ellenőriztek egy lengyel gépjárművet, melyet egy ukrán férfi vezetett. A jármű átvizsgálása során tíz határsértőt találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották.

A 23 éves ukrán férfit előállították, ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában