Konzervatív seregszemle

2022.07.11. 16:58

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor felszólal a CPAC-en

Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett CPAC-en a magyar jobboldal erejét és befolyását mutatja – közölték.

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor felszólal a Dallasban megrendezésre kerülő Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) – olvasható az intézet közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett CPAC-en a magyar jobboldal erejét és befolyását mutatja – közölték.

Az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia, az Alapjogokért Központ által szervezett CPACHungary után augusztusban Dallasban rendezik meg a legnagyobb amerikai jobboldali seregszemlét – írták.

A magyar miniszterelnök idén májusban ismertette a hazai „dzsemborin” a 12 pontos jobboldali „sikerreceptet”, és amint ma bejelentették, a jövő hónapban az Egyesült Államokban, a CPAC 2022 Texas-on mond majd nyitóbeszédet, ahol minden bizonnyal Donald J. Trump volt amerikai elnök is felszólal majd – ismertették.

Hangsúlyozták, hogy Orbán Viktornak a budapesti CPAC-n elhangzott beszéde óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban.

A magyar kormányfő által bemutatott 12 pont rezonál a CPAC-k szellemiségével. Különösen a közösségépítésre vonatkozó felszólítása, valamint az a megállapítás, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani – sorolták.

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Ezért tovább haladunk azon az úton, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását

– fogalmazott a közlemény szerint Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója, aki szintén előadóként szerepel a dallasi konferencián.

Emlékeztettek arra, hogy a Conservative Political Action Conference a legnagyobb amerikai konzervatív seregszemle, amelyet 1974 óta rendeznek meg. Az évente többször is jelentkező tanácskozáson valamennyi aktuálisan hivatalban lévő republikánus elnök felszólalt.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában