Semmelweis-nap

2022.07.01. 13:32

Fidesz: a baloldal sosem becsülte az egészségügyi dolgozókat

Ha a baloldalon múlt volna, orvosi, ápolói béremelések és egészségügyi fejlesztések sem lettek volna az elmúlt években – írták.

A baloldal sosem becsülte az egészségügyi dolgozókat, a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai kormányok elvettek tőlük egyhavi bért, több ezer orvost és ápolót üldöztek el az országból – reagált a Fidesz pénteken közleményben arra, hogy Szelényi Zoltán sebész főorvos Ujhelyi István európai parlamenti képviselővel közösen a költségvetési források növelését, a minőségbiztosítás és átláthatóság megteremtését kérték az egészségügyben.

A Fidesz szerint a baloldali kormányok következetesen elvonták a pénzeket az egészségügytől, kórházakat zárattak be, miközben vizit- és kórházi napidíjakkal sarcolták a betegeket.

Ha a baloldalon múlt volna, orvosi, ápolói béremelések és egészségügyi fejlesztések sem lettek volna az elmúlt években, ők ugyanis egyiket sem szavazták meg - írták. Hozzátették:

mindezekkel szemben a Fidesz-KDNP a koronavírus-járvány és az elhúzódó háború idején is az egészségügyben dolgozók mellett áll, és ezúton is köszönetet mond a mindennapi áldozatos munkájukért.

Borítókép: Ellenzéki képviselők a Himnuszt éneklik az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában