Egy véleményen

2022.07.16. 15:42

Kiállnak Orbán Viktor mellett a francia polgárok

A Figaro internetes oldalán rengetegen szóltak hozzá a kormányfővel készült interjúhoz.

Brüsszel hibázott az oroszok elleni szankciókkal, ezzel a címmel írt alapos beszámolót Orbán Viktor pénteki rádióinterjújáról a legolvasottabb francia napilap. A Figaro előfizetéses internetes oldalán rengetegen szóltak hozzá néhány óra alatt. Elsöprő többségük a magyar miniszterelnökkel ért egyet – írja az Origo.

  • Az egyik hozzászóló szerint tökéletes igaza van Orbán Viktornak, borzalmasak a szankciók következményei, a (francia) média mintha Alice Csodaországbant játszana. Zelinszkij pedig követelőzik.
  • Egy másik hozzászóló szerint a magyarok, akik puszta kézzel harcoltak a szovjet tankok ellen, nem fognak megijedni a brüsszeli gnómoktól.
  • Más valaki szerint azért is igaza van a miniszterelnöknek, mert az inflációról is a szankciók tehetnek.
  • Valaki pedig abban bízik, hogy Orbán Viktor segítségével talán eltűnnek a szankciók, nem akar télen sokszoros fűtésszámlát fizetni, és saját elnökét, Macront szidja, hogy nem tesz semmit.
  • Más azt emlegeti, hogy az oroszoknak kedveznek a szankciók, illetve hogy Orbán Viktor személyében végre valaki, aki foglalkozik a vásárlóerő csökkenésével, ez kellene Franciaországban is.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában