Megafon

2022.07.26. 10:15

Kovács István: az a célunk, hogy megváltoztassuk az internetet

A Megafon Központ alapítója jelezte: jobboldaliként nem kell szégyellni a véleményünket.

„Az internet egyre fontosabbá válik az életünk minden területén, így természetesen a politikában is megnövekedett a jelentőség. Enélkül ma elképzelhetetlen, hogy egy politikai erő, program, gondolat, közélettel foglalkozó szervezet sikeres legyen. Ezért is volt fájó, hogy bár a jobboldali pártok profi internetes és közösségi médiakampányokat futtatnak, az újságok professzionális módon működnek, de a civilek, akik nem tartoznak sem párthoz, sem médiához a jobboldalon, lényegében láthatatlanok voltak” – nyilatkozta az Origonak adott interjúban Kovács István, a Megafon Központ alapítója.

Mint mondta, ezt az űrt töltötte be a Megafon úgy, hogy önbizalmat adtak a hétköznapi embereknek: bátran mondják el véleményüket a közösségi felületeken is.

„A baloldal nemcsak Magyarországon, hanem a világon mindenhol hamarabb ismerte fel az internetes felületen, közösségi médiában rejlő lehetőségeket. Másfelől a jobboldali, konzervatív emberek mindig is szkeptikusabbak voltak az új technológiákkal szemben” – válaszolta a szakértő arra, hogy a jobboldali érzelmű emberek nem voltak korábban láthatók a közösségi médiában. Hozzátette: a nagy internetes platformok, tech-óriások a Szilícium-völgyből jönnek, ahol a balliberális ideológia számít hitvallásnak, ezek az oldalak pedig aktívan tettek azért, hogy elhallgattassák a jobboldali véleményeket.

A Megafon elindulása után hihetetlenül rövid időn belül megjelentek a sikeres jobboldali véleményvezérek – óriási igény volt arra, hogy végre valaki megtörje a halgatást. Bebizonyítottuk, hogy a jobboldali üzenetre igenis van igény a közösségi médiában

– húzta alá Kovács István.

„Ráadásul egyenes derékkal, nyíltan kommunikálnak a jobboldali véleményvezérek. Nem öncélú magamutogatás, amit megosztanak az oldalaikon – ezt egyébként nagyon sokszor a baloldali megmondóembereknél látjuk, akik mindennapi életről, párkapcsolatokról beszélnek, mellette kávét reklámoznak, utazgatnak, aztán amikor összegyűjtötték a követőtábort, elkezdik harsogni a baloldali véleményüket. Ilyet a jobboldali influenszereknél nem láthatunk, ettől az öncélú magamutogatástól és hazug megvezetéstől viszolyognak” – jelezte a Megafon alapítója.

Emellett kitért arra is, hogy szerinte már enyhült az a jelenség, hogy egy jobboldali embert támadás ér a közösségi médiában a véleményéért.

Ezt egyébként a baloldaliak érzik is, hogy a saját terepükön – az internetes felületen – változás történt

– fogalmazott Kovács István.

Kiemelte, hogy a baloldali véleményvezérek beszélnek párkapcsolati gondokról, mindennapi életről, miközben propagandát is látni tőlük, a jobboldalnak viszont nem kell ilyennek lennie.

Azt mondtuk: nyílt sisakkal megyünk előre, mi jobboldaliak vagyunk, nem kell szégyellni a véleményünket

– húzta alá a Megafon vezetője, aki szerint látni a baloldali sajtónál is, hogy függetlennek, objektívnek mondják magukat, aztán elindul a kampány, és propaganda-üzemmódba váltanak.

„Az a célunk, hogy megváltoztassuk az internetet és a minket körülvevő világot. Ezt továbbra is folytatjuk, erősítjük a jobboldali hangokat az interneten minden lehetséges módon” – húzta alá Kovács István.

A teljes cikket ITT olvashatja el!

Borítóképünkön Kovács István. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában