Csalódhattak követői Szabó Bálintban

2022.08.21. 09:18

Az éjfél sem hozott traktort Budapestre

Habár Szabó Bálint reggelig tervezte elhúzni az általa szervezett augusztus 20-i gazdatüntetést, amelynek része lett volna az is, hogy háromszáz traktorral a Parlamenthez vonulnak, már szombat éjfélre minden momentumát elvesztette a demonstráció. Végül egyetlen munkagép sem érkezett, miközben a mintegy száz tiltakozó túlnyomó többsége hazament. Volt olyan résztvevő, aki már napközben átverésnek nevezte Szabónak a traktorflotta felvonulásáról szóló ígéreteit – írja a Mediaworks Hírcentrum.

Szabó Bálint az augusztus 20-i gazdatüntetésen

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Alig egy tucatnyi, kedveszegett fő társaságában érte az éjfél Szabó Bálintot, az augusztus 20-ra meghirdetett gazdatüntetés szervezőjét. Végül egyetlen traktor sem érkezett, holott a szegedi önkormányzati képviselő délután még több mint háromszáz munkagép felsorakozását ígérte.

Szabó a Mediaworks–Hírcentrum helyszíni tudósításában korábban azt hangoztatta, hogy az éjféltájban befutó traktorflottával a pesti alsó rakpart Parlament melletti szakaszára vonulnak, és legalább reggelig ott maradnak. 

 

A nap végén viszont elismerte, hogy később sem fognak megérkezni a munkagépek. 

 

Emellett azt hangoztatta, hogy továbbra is másnap reggelig tervezik a tiltakozást, ám nem mozdulnak el a Dózsa György út menti járdáról, ahol a tüntetést elkezdték. 

Ha ez végül valóban így történt, akkor rendkívül hosszúnak tűnhetett az éjszaka Szabónak és maroknyi követőinek, hiszen a szegedi politikus már szombaton késő este láthatóan eléggé fáradt, gyűrött és rekedt volt, a jelen lévő tizenvalahány tüntető nagyobbik része pedig csendben gubbasztott a környező padokon.

Forrás: Mediaworks Hírcentrum

 

Figyelemre méltó, hogy a demonstráció folyamán több résztvevő és járókelő is úgy vélte, hogy Szabó Bálint csak hitegeti a követőit a Budapestre tartó traktorflottával kapcsolatban.

 

Sokatmondó közjáték volt, amikor egy tüntető kérésére a szegedi képviselő nem volt hajlandó felhívni legalább egyetlen traktorost, aki épp a fővárosba tartott volna a járművén. Érdemes felidézni: Szabó először 1800 traktor felvonulásáról beszélt, majd háromszáz munkagép érkezését mondta biztosra.

Szabó Bálint azon kijelentése is erősen ellentmondásos volt, hogy mindössze három-öt órán belül megoldódik az alsó rakpart szabaddá tétele – amikor is odavonultak volna –, ugyanis az útszakaszt az augusztus 20-i tűzijáték miatt már péntek este lezárták, s mivel a show-t nem törölték el, hanem csak egy héttel elhalasztották, borítékolható volt, hogy a kint lévő berendezéseket nem fogják elszállítani.

Ugyancsak árnyalja Szabó Bálint kezdeményezését, hogy – amint a Mediaworks–Hírcentrum megírta – a szegedi képviselő a gazdákon nyerészkedve próbálta volna megszerezni az utóbbiaknak járó agrártámogatások egy részét.

 

Szabó Bálint egyébként igazi politikai kalandor: miután kacskaringós közéleti pályafutását fideszesként kezdte, hamar átlépett az MSZP-be, de egy néhány éves kitérő után (amely alatt porszívóügynökként is dolgozott) volt a DK szegedi szóvivője is.

 

Több botrányos ügye is volt az évek során, s az állítólagos elrablásáról szóló történetet bizarr és szürreális elemekkel átszőve adta elő, s tény, hogy eljárás indult ellene hamis tanúzás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában