Ünnepi rendezvények

2022.08.18. 14:45

Augusztus 20-a: külön munkacsoport foglalkozik az időjárási helyzettel

A szervezők mindenkit arra kérnek, mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális információkról.

A tűzijáték előkészületei az Erzsébet hídon, háttérben a Duna és a budai Vár

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Megkezdődtek csütörtökön az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódó programok - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). A tűzijátékhoz kapcsolódó rakétákat, pirotechnikai eszközöket már elkezdték felszerelni a szakemberek a budapesti helyszíneken, így az Erzsébet hídon is. 

A KTK felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs június óta rendszeresen ülésezik és ellenőrzi a Szent István-napi ünnepségsorozattal kapcsolatos teendőket és fejleményeket.

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az operatív törzs keretein belül csütörtökön létrejött egy kimondottan az időjárással foglalkozó munkacsoport, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és ha kell, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről - tették hozzá.

A tűzijáték előkészületei az Erzsébet hídon
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Bármilyen, a programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről a közvéleményt azonnal tájékoztatjuk! Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, tájékozódjon az aktuális információkról

 - emelték ki a KTK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában