Gyász

2022.09.12. 13:23

Novák Katalin is részt vesz II. Erzsébet temetésén

A köztársasági elnök és férje is meghívást kapott II. Erzsébet szeptember 19-ei temetésére – tudatta a Sándor-palota a Magyar Nemzettel.

II. Erzsébet királynő tiszteletére elhelyezett virágok, mécsesek és egy fotó a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota kapujánál 2022. szeptember 9-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Kirsty Wigglesworth

A néhai brit királynőt életének 97., uralkodásának 71. évében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra.

A búcsúszertartás jövő hétfőn lesz a közeli Westminster-apátságban, a monarchia ősi londoni koronázó templomában.

A királynőt ugyanaznap egykori legnagyobb angliai vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyában helyezik végső nyugalomra, ott, ahol néhai édesapja, az 1952-ben elhunyt VI. György király és II. Erzsébet tavaly áprilisban, életének századik esztendejében elhunyt férje, Fülöp edinburghi herceg is nyugszik.

A temetési szertartásra a világ minden tájáról érkeznek majd állam- és kormányfők, ott lesznek továbbá a korábbi brit miniszterelnökök és a királyi család tagjai is – tudatta a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában