KGBéla

2022.11.22. 22:11

Elfogatóparancs alapján körözi a rendőrség Kovács Bélát

Költségvetési csalás miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség Kovács Béla volt jobbikos politikussal szemben – derült ki a police.hu honlapról kedden.

MTI

Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő érkezik az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalására a Budapest Környéki Törvényszéken 2020. szeptember 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A szentendrei rendőrkapitányság kedden rendelt el fényképes körözést Kovács Béla ellen a Budapest Környéki Törvényszék büntetési-végrehajtási csoportjának elrendelése alapján.

A Kúria szeptember végén harmadfokú eljárásban bűnösnek mondta ki a Jobbik egykori európai parlamenti képviselőjét az Európai Unió intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás, magánokirat-hamisítás miatt, s büntetését öt év fegyházra, illetve tíz év közügyektől eltiltásra súlyosította. Kovács Béla leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában