Minősített garázdaság

2022.11.18. 17:40

Verekedő amerikai katonák: válaszolt a rendőrség

Mint a Metropol megírta, néhány napja megdöbbentő verekedés történt Budapesten: amerikai elitkatonák okoztak botrányt egy Akácfa utcai szórakozóhelyen. A lap megtudta, az ügyben garázdaság miatt nyomozás indult.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: iSOMBOON

A Metropol információi szerint az Akácfa utcában, az Instant-Fogas nevű szórakozóhelyen a NATO kötelékében hazánkban tartózkodó speciális alakulat katonái szólalkoztak durván össze külföldi turistákkal. Az amerikai katonák állítólag speciális kiképzésük elemeit is felhasználva verekedtek.

A katonák erőszakos fellépése hatalmas botrányt okozott, a helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni őket.

A biztonságiak végül rendőröket hívtak. A dulakodó katonákról úgy tudni, hogy az egyik híres-hírhedt amerikai egység speciálisan kiképzett deszantosai voltak.

A Metropol munkatársai a szórakozóhelyen próbáltak további információkhoz jutni, de a helyszíni biztonsági emberek elzárkóztak ettől.

A lap megkereste a BRFK-t és az ügyészséget, és végül a Központi Nyomozó Főügyészség a következő tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban: „Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt és személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésére sem került sor. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint súlyos sérülést az ügyben senki nem szenvedett. Más adat a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg nem közölhető.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában