Nyugalom

2022.12.01. 16:42

Városháza-gate: Karácsony még nem hallott a gyanúsításokról (videó)

Ugyan Karácsony Gergely még nem hallott róla, de befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert hallgatott ki a rendőrség az úgynevezett Városháza-gate ügyben.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az Anonymus nevű álarcos alak hozott nyilvánosságra tavaly ősszel olyan hanganyagokat, amelyekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza épületegyüttest és a hozzá tartozó telket titokban el akarták adni.

Az ingatlan kapcsán nemcsak orosz, hanem olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házaltak.  

A rögzített beszélgetések alapján egy olyan kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban egy jól körülhatárolható kör jutalékos rendszert működtetett, és bizonyos személyekhez kenőpénzek is kerültek. Karácsony Gergely végig azt állította, hogy nincs semmiféle ügy. Most mégis több embert gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség. A főpolgármester kérdésünkre azt mondta, hogy állnak minden vizsgálat elé, de őt hivatalosan még nem tájékoztatták erről. Karácsony azt is hozzátette, hogy nyugodt szívvel fogadja az ilyen híreket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában