Külső érdekek

2023.02.10. 09:39

Biztonságpolitikai szakértő: Magyarország szándékos lejáratása zavarokat okozhat a NATO-ban

Semmilyen valóságalapja sincs Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti képviselő Magyarországgal szembeni vádaskodásainak – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője.

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi épületében tartott sajtóértekezleten 2023. január 17-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jean-Francois Badias

Magyarország szándékos lejáratása zavarokat okozhat a NATO-ban – jelentette ki a szakértő a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

Aki az unió és a NATO szövetségi rendszerén belül bizalmatlanságot kelt a titkosszolgálatokkal szemben, az bűnt követ el. (...) Aki képtelen felmérni, hogy most egy háborús időszakot élünk, és nem mondhatunk bármilyen butaságot, az komoly problémát jelent mind az unió, mind a NATO számára

– mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője a pénteken megjelent interjúban azzal kapcsolatban, hogy a zöldpárti francia képviselő azzal vádolta meg a magyar titkosszolgálatokat, hogy Oroszországnak szivárogtatnak.

Elmondta: 

„Aki ilyen kijelentést tesz, az megbonthatja egy szövetségi rendszer belső egyensúlyát. Olyan, mintha külső érdekeket szolgálna a megnyilatkozásával.”

Arra a kérdésre, hogy egyre több lejárató információ jelenik meg a környező országokban és a nemzetközi sajtóban Magyarországról, Horváth József azt válaszolta: ezeknek semmi közük sincs ahhoz, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának. Úgy véli, ezek belpolitikai érdekeket szolgálnak inkább, és nincs közük a mostani kijelentéshez. 

Tudomásul kell venni, hogy ebben a felfokozott háborús légkörben mindenki sokkal feszültebb, így előfordul, hogy butaságokat mondanak politikusok is. Ezeket azonban nem szabad összekeverni egy Magyarországot szándékosan lejárató információs dömpinggel, amelynek része volt ez a Delbos-Corfield-féle történet is.

A Magyar Nemzet megjegyezte: nemzetbiztonsági szempontból lényeges körülmény az is, hogy Gwendoline Delbos-Corfield több szálon kötődik Soros György hálózatához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában