Időközi választás jön

2023.02.10. 18:33

Lemondott Göd polgármestere, káoszba fordult az ellenzéki összefogás a városban

Az eredetileg még ellenzéki összefogással megválasztott Balogh Csaba azzal indokolta a távozását, hogy az "álellenzéki többség teljesen kiüresítette a munkakörét".

Balogh Csaba gödi polgármester

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Hivatalos Facebook-oldalán jelentette be lemondását Balogh Csaba, Göd polgármestere. A Pest vármegyei város vezetője úgy fogalmazott: 

Több, mint három év küzdelem után mélységes fájdalommal, de le kell adnom a polgármesteri mandátumomat. Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet. 

Balogh Csaba ugyanakkor azt ígérte, civilként dolgozik tovább a városért, ahol szerinte már "egyáltalán nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság". 

Hozzátette: „Ha csak én szenvednék, valószínűleg tűrném még tovább is. De gondolnom kell a családomra. Bár nem vállalok tovább politikai szerepet, mindazok számíthatnak a segítségemre, akik kiállnak azért, hogy Magyarország újra egy demokratikus, fejlődő jogállam lehessen, ahol a kormány nem tart rabságban, és nem áldoz be egy egész várost a saját hatalmuk érdekében” – zárja a videóhoz írt bejegyzését a politikus.

Balogh Csaba 2019-ben az ellenzéki összefogás támogatásával lett polgármester Gödön, ám a pártok között hamar konfliktus támadt és a többség már fél évvel később kettészakadt. Azóta egymást érik a botrányok, Balogh 2022-ben pártjából, a Momentumból is kilépett. 

Gödön tehát alig egy évvel a 2024-ben esedékes önkormányzati választások előtt időközi polgármester-választást kell rendezni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában