Rendkívüli eredmény

2023.03.25. 17:06

Az EU-ban egyedülálló módon nőtt a termékenységi ráta hazánkban tíz év alatt

Napjainkra a magyar családpolitikai és gyermekvédelmi intézkedések példaként szolgálnak.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Családpolitikáról, gyermekvédelemről, genderkérdésekről és aktuális európai demográfiai kihívásokról szervezett nemzetközi konferenciát március 25-én Szófiában a Rod International bolgár konzervatív, családvédelmi szervezet, ahol Magyarországot az Alapjogokért Központtól Szakáli István Loránd képviselte − írja a Magyar Nemzet.

Előadásában egyebek mellett áttekintést nyújtott a 2010 óta eltelt időszak család- és gyermekvédelmi, valamint az erőszakos genderpropaganda visszaszorítását célzó intézkedéseiről, továbbá a családpolitika terén elért eredményekről.

Ez utóbbi téren fontos aktualitás, hogy az Eurostat adatai alapján 2011 és 2021 között az Európai Unióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben, 31 százalékkal a termékenységi ráta

− fogalmazott az Alapjogokért Központ képviseletében Szakáli.

Míg a 2010-es évek elején (2011-ben 1,23 százalék) ez a mutató Magyarországon volt a legalacsonyabb az EU-ban, addig tíz év alatt, az 1,61 százalékos rátával sikerült felzárkózni az európai középmezőnyhöz

− tette egyértelművé a demográfiai előrelépést az Alapjogokért Központ szakértője.

Szakáli a konferencián úgy értékelt, miközben egész Európa demográfiai kihívásokkal küzd, rendkívüli eredmény, hogy

a magyar kormány tudatos, következetes, a gyermekvállalást és a munkaalapú társadalom megteremtését célzó intézkedéseinek köszönhetően Magyarországon tapasztalható a legnagyobb pozitív irányú pozitív változás a gyermekvállalás terén.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában