Évek óta körözik

2023.03.26. 16:05

Budapesti embervadászat: újabb szélsőbaloldali radikálist azonosított a német rendőrség

Johann Guntermann a gyanú szerint a februári gazdagréti brutális támadás egyik elkövetője lehetett.

A gazdagréti szélsőbaloldali támadás: így vertek meg egy magyar járókelőt a radikálisok (biztonsági kamera felvétele)

Újabb német szélsőbaloldali verőlegényt azonosítottak a német hatóságok a februári budapesti embervadászatokról készült térfigyelő kamerafelvételek elemzése során. A gazdagréti brutális támadás elkövetőinek egyike, aki zöld sapkában, rollerrel érkezett a helyszínre, majd az áldozat fejét viperával kegyetlenül összeverte, Johann Guntermann lehetett. A Der Spiegel beszámolója szerint a férfit egy speciális IT-csoport azonosította – írja a Magyar Nemzet.

Guntermannt a németországi erőszakos szélsőbaloldal kiemelkedő alakjának tartják a rendőrök és az elvtársai is brutális tettei miatt. A hatóságok szerint az erőszakosság és a gátlástalanság mellett professzionalizmus is jellemzi.

A szélsőbaloldali erőszakos antifákról író Dokumentation Linksextremismus nevű szakportál szerint a 29 éves férfi a hírhedt szélsőbaloldali, rendkívül erőszakos Antifa-csoport, a Hammerbande (Kalapácsbanda) börtönben ülő főnöke, Lina Engel vőlegénye. Guntermannt a legkeresettebb németországi baloldali szélsőségesnek tartják, aki egyébként 2019 óta menekül a rendőrség elől, s nemcsak a frankfurti államügyész körözteti, számos más elfogatóparancs is érvényben van ellene.

A német szakportál szerint fennáll a veszélye annak, hogy az illegalitásba vonult Guntermann további súlyos bűncselekményeket is elkövet, ezért érthetetlen, hogy a rendőrség és a szövetségi ügyész eddig tartózkodott a nyilvános kutatásoktól. Guntermann körözését ugyanis sokáig nem hozták nyilvánosságra.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában