MTVA-blokád

2023.03.21. 14:41

Gyanúsítottként hallgathatják ki Hadházy Ákost

Közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával indult nyomozás.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gyanúsítottként hallgathatják ki az MTVA-székházhoz szervezett tavaly novemberi akciója miatt Hadházy Ákost – tudta meg a Magyar Nemzet.

A független országgyűlési képviselő terve az volt, hogy a tüntetőkkel blokád alá vonja a közmédia épületét.

Hadházy a helyszínen arról beszélt, hogy hibrid forradalom kell a jelenlegi kormány legyőzéséhez. Megjegyezte azt is, hogy oly módon kell tüntetni, hogy az a mindennapi életvitel során is kellemetlenségekkel járjon a hatalomnak.

A volt LMP-s politikus azonban nem tudta kézben tartani az eseményeket, a tüntetők gyújtogatni próbáltak, többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet.

A rendőrség végül közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával rendelt el nyomozást, azonban az eljárást – mivel Hadházy Ákosnak mentelmi joga van – nemrég áttette az ügyészségre azzal az indokolással, hogy szükségessé vált a politikus gyanúsítotti kihallgatása.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában