Illegális bevándorlás

2023.03.21. 14:42

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kenyai és a nigeri védelmi miniszterrel tárgyalt

Mivel az illegális migráció gyökerei Afrikáig nyúlnak vissza, a magyar emberek és Európa védelme érdekében a kenyai és a nigeri védelmi miniszterrel tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Európai Külügyi Szolgálat (EEAS) által szervezett első Schuman Biztonsági és Védelmi Fórumon az Európai Parlament brüsszeli épületében 2023. március 21-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

A honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban arról beszélt, Magyarország biztonsága nem a határainál kezdődik, "hanem annál sokkal messzebb". 

"Miközben a keleti határainkhoz közel háború dúl, nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a déli határainkra folyamatos illegális migrációs nyomás helyezkedik. Ennek gyökere egészen Afrikáig nyúlik. Ezért nagyon fontos az, hogy figyelemmel kísérjük, mi történik ezekben az országokban"

 - tette hozzá. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf megjegyezte: Brüsszelben a védelmi és külügyminiszterek találkozója mellett egy biztonságpolitikai konferencia is zajlik, amelyre számos afrikai ország képviselője is elment. 

A miniszter beszámolt arról: volt alkalma találkozni a kenyai és a nigeri védelmi miniszterrel, akikkel áttekintették országaik régre visszanyúló kapcsolatát, és azt, hogy a védelempolitika és a biztonság területén mit tudnak közösen tenni. 

A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát - jegyezte meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában