Illegális bevándorlás

2023.04.25. 05:52

Romlik a közbiztonság Olaszországban

A migrációs nyomás miatt rosszabb a közbiztonság Olaszországban. Komoly aggodalomra ad okot az is, hogy egyre gyakoribb a bevándorlók által nők ellen elkövetett erőszak.

Európába igyekvő mintegy 300 illegális bevándorlóval a fedélzetén a szicíliai Catania kikötőjébe érkezik az olasz parti őrség Peluso hajója 2023. április 17-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Orietta Scardino

A nyílt utcán kezdett el a levegőbe lövöldözni egy afrikai migráns Vicenza külvárosában hétfőn. A marokkói származású férfia „Allah Akbar” kiálltása közepette adta le a lövéseit – írja a Magyar Nemzet

A zavarodottnak tűnő férfit a helyszínre kiérkező rendőrök megpróbálták lefegyverezni, de mivel túl veszélyesnek mutatkozott és további lövéseket is leadott, végül kénytelenek voltak halálos lövéseket leadni rá. 

Az elkövető egy rendőrjárőrtől vette el fegyvert, akit súlyosan meg is sebesített. A sérült rendőrt kórházban ápolják.

Április elején az olasz sajtó egy fiatal diáklány esetéről számolt be, akit egy Milánóba tartó üres vonatfülkében támadott, majd erőszakolt meg egy férfi. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető egy 36 éves egyiptomi származású migráns volt.

Sajtóbeszámolókból az is kiderült, hogy a befogadóközpontokban sem jobb a helyzet: Megrázó hír futotta körbe az olasz sajtót, miszerint egy 38 éves kameruni férfi egy calabriai befogadóközpontban egy kilencéves kislányt becstelenített meg.

Kétségtelen, hogy a tömeges illegális bevándorlás egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza a lakosságot, ugyanakkor ellehetetleníti a rendfenntartó erők munkáját is. 

A migrációs nyomás ugyanis hatványozottan megemelkedett, márciusban 13 ezren érkeztek, tízszer többen, mint az előző év ugyanazon időszakában. Áprilisban több mint nyolcezren.

A belügyminisztérium adatai szerint az év eleje óta Olaszországban partra szállt bevándorlók száma elérte a 35 ezret.

Cáfolhatatlan tény, amelyre az olasz hatóságok már 2020-ban figyelmeztettek, hogy a menedékjog korábbi kiszélesítésének bevezetése a bűnszervezetek megerősödését, a Földközi-tengeren való utaztatás tarifáinak megemelkedését eredményezte.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában