Zsarolás?

2023.05.22. 11:54

Daniel Freund továbbra is nyomást gyakorolna hazánkra

A képviselő szerint az Európai Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről.

MW

Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az Európai Bizottságnak (EB) el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről. Hatékonynak az eddigi nyomásgyakorlást biztosan nem lehet nevezni

 – mondta Daniel Freund, a német Zöldek/Európai Szabad Szövetség EP-képviselője a 444-nek adott interjújában.

Az EP költségvetési ellenőrző bizottsága május 15–17. között azért érkezett Magyarországra, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizzék. A küldöttség tagjai látogatásuk során találkoztak – többek között – baloldali újságírókkal, a K-Monitor, a Transparency International, a Magyar Helsinki Bizottság, a Korrupciókutató Központ és a Budapest Institute képviselőivel, valamint Karácsony Gergely baloldali főpolgármesterrel és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel találkozott. 

A tárcavezető akkori sajtótájékoztatóján kiemelte, érezhető volt, hogy a küldöttség sajnálatos módon nem olvasta azokat a háttéranyagokat, amelyeket korábban elküldött a magyar kormány, ez is befolyásolta a véleményalkotását, ami érezhetően elfogult volt a kormánnyal szemben – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Rossz összkép

„Érzékeltünk fejlődést, az Integritás Hatóság vezetőjével például kifejezetten előremutató egyeztetést folytattunk. Az összkép mégis csalódást keltő és kijózanító volt. Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a kormány mindent megtesz ezeknek a forrásoknak a felszabadítása érdekében” – állapította meg a most közölt interjúban Daniel Freund. A német EP-képviselő kijelentésével kapcsolatban a Magyar Nemzet felidézi Varga Judit korábbi megjegyzését, aki azt mondta:

amikor nem sikerül semmi konkrétumot bebizonyítani, akkor veszik elő Brüsszelben kommunista tempóval azt az állítást, hogy az összkép rossz.

Az interjúból kiderül, mit zavarja még nagyon a német politikust

„A feltételek egyike, legalábbis a strukturális és regionális forrásokhoz való hozzáférés esetében, hogy módosítsák a gyerekvédelminek nevezett, valójában súlyosan kirekesztő és szexuálisan megbélyegző jogszabályt. Erre semmilyen szándék nem mutatkozik” – mondta a baloldali portálnak.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában