Leleplezés

2023.05.12. 12:39

Kiderült, ki kapott Hunter Biden piszkos pénzéből

Úgy tűnik, Hunter Biden volt felesége, Kathleen Buhle nem csupán tudott volt férje romániai üzleteiről, de ő volt az egyik olyan családtag, aki részesült is a befolyó összegekből.

MW

Joe Biden és Hunter Biden

Forrás: AFP

Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

A Fox News amerikai televíziós hírcsatorna közzétette a pár válóperes ügyvédeinek levelezését, amelyekből kiderült, hogy Hunter Biden és volt felesége, Kathleen Buhle válóperes ügyvédei tudtak arról, hogy Hunter bankszámlájára egy „romániai üzletből” pénz érkezett, mi több, annak ügyfeleik közti megosztásáról is egyeztettek. 

Ez ellentmondani látszik Buhle korábbi állításainak, miszerint nem tudott volt férje pénzügyi tevékenységéről.

A két válóperes ügyvéd, a Buhlét képviselő Rebekah Sullivan, és a Hunter Bidennek dolgozó Sarah Mancinelli közötti levélváltás további részleteket fed fel az üggyel kapcsolatban. Sullivan csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy késedelmesen jutott hozzá lényeges információkhoz, mint például a „romániai üzletből” származó 120 ezer dollárt meghaladó bevétel megerősítése. Miután Sullivan e-mailjét továbbították Hunterhez, ő tagadta, hogy bárki megerősítette volna a bevétel tényét, és azzal vádolta válófélben lévő feleségét, hogy kémkedik utána.

„Csak két ember tudott erről, és az egyik én voltam. Csak úgy tudhatta meg, ha hozzáfért az üzeneteimhez és az e-mailjeimhez” − írta az ifjabb Biden az ügyvédjének. Ezután a felek egyeztettek az összeg felosztásának módjáról, de a végleges megállapodás nem került nyilvánosságra.

Hunter Biden romániai üzleti ügyleteit részletesen vizsgálta a képviselőház felügyeleti és reformbizottsága, amely szerdán egy jelentést is közzétett az elnök fiának gyanús üzleti tevékenységeiről. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában