Koronavírus

2023.05.02. 21:43

Közzétette a járványból levont tanulságait az európai járványügyi hivatal

Közzétette a koronavírus-járványból levont tanulságait kedden az európai járványügyi hivatal (ECDC), amely négy olyan területet azonosított, melyek javításával az uniós tagállamok jobban felkészülhetnek egy potenciális következő járványra.

Beoltanak egy férfit az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerõsítõ oltásként - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A stockholmi székhelyű uniós ügynökség szerint határozottan hasznos, ha a tagországok több pénzt és energiát fektetnek az egészségügyi ellátásban dolgozókra, jobban felkészülnek az egészségügyi válságokra, a válságkommunikációra és a lakossággal folytatott párbeszédre, valamint az adatgyűjtésre és -elemzésre. 

"Mindezek szorosan összefüggnek egymással"

 - állapította meg az ECDC. 

"A Covid-19-világjárványnak értékes tanulságai vannak, és fontos áttekinteni és kiértékelni, hogy mi vált be és mi nem" - tudatta az uniós testület, amely szerint meg kell erősíteni a fertőző betegségek terjedésének nyomon követését, és javítani kell a tagállamok, a régiók és az intézmények közötti együttműködést is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában