Összefogás

2019.02.20. 13:30

37,5 millió forintot kap a kollégiumtűzben elhunyt férfi családja

Emberek és szervezetek ezrei adakoztak a négy gyermek és az özvegy megsegítésére.

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata szerdán azt közölte: harminchét és félmillió forintot ajánlottak fel az adakozók a januári kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának. Az MRE az összegyűlt pénzt átutalta a férfi özvegyének.

Felidézték: január közepén három fiatal gyújtogatott Budapesten, a IX. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott és szinte teljesen kiégett.

Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét vesztette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot.

Az áldozat családjának a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át. Ezután az MRE gyűjtést hirdetett a férfi özvegyének és négy gyermekének támogatására – olvasható a közleményben.

A felhívásra reagálva az ország több száz médiuma, országos és helyi televíziók, rádiók, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez eljuttatva a hírt – írták. Február 20-ig 37 555 320 forint érkezett az erre a célra elkülönített számlára.

„Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők”

- közölték.

Jelezték: az épületben a becslések szerint milliárdos kár keletkezett, és 165 diák maradt otthon nélkül.

Borítókép: a lángoló kollégium épülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában