Járvány

2021.07.30. 20:44

A Broadway is csak beoltott nézőket és munkatársakat fogad szeptembertől

A színházak közönségének az intézményekben maszkot kell viselniük, amelyet csak étkezés és ivás alkalmával vehetnek le.

A járvány miatti másfél éves lezárást követően szeptemberben megnyíló New York-i Broadway is csak a koronavírus ellen beoltott nézőket fogadja. Az összesen 41 színházban fellépő színészeknek és az ott dolgozó munkatársaknak is kötelező az oltás – közölte pénteken az intézményeket összefogó ágazati szövetség, a Broadway League.

Kivételt csak a 12 év alatti gyerekek jelentenek és azok, akik valamilyen egészségügyi okból vagy vallási meggyőződésből nem oltatják be magukat – nekik negatív koronavírus-tesztet kell bemutatniuk.

A színházak közönségének az intézményekben maszkot kell viselniük, amelyet csak étkezés és ivás alkalmával vehetnek le.

A szabályok egyelőre legalább október végéig érvényben lesznek. Az Egyesült Államokban a koronavírus delta variánsának egyre szélesebb körű terjedése áll az intézkedések hátterében.

A Broadway számos színháza 2020 márciusa óta tart zárva, ezért szeptembertől szeretnék újraindítani az előadásokat.

Korábban a New York-i Metropolitan Opera (Met) és a Carnegie Hall is bejelentette, hogy az új szezonban csak teljesen beoltott közönség előtt játszanak. Ezek az intézmények nem fogadják a 12 év alatti gyerekeket addig, amíg nincs számukra megfelelő oltóanyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában