tragédia

2019.02.04. 10:35

A maga gyújtotta tűz áldozata lett egy menstruációja miatt kiközösített nő Nepálban

Ebben az időszakban nem érhetnek hozzá másokhoz, a jószághoz, a zöldséghez, a gyümölcshöz.

A maga gyújtotta tűz áldozata lett egy menstruációja miatt ideiglenesen kiközösített fiatal hindu nő Nepálban – közölte hétfőn a rendőrség.

A hindu hagyományok szerint a nőknek menstruációjuk idejére ki kell költözniük otthonaikból. Erre a célra léteznek közösségi építmények.

Ebben az időszakban nem érhetnek hozzá másokhoz, a jószághoz, a zöldséghez, a gyümölcshöz. Nepál nyugati részében még több kerületben tartják ezt a hagyományt, noha a kormány 2017 augusztusában büntetendővé tette a menstruáló nők kiközösítését.

Az eset a nyugati országrész egyik falujában történt. A 21 éves nő három napot töltött a közösségi menstruációs kunyhóban, de túl zsúfoltnak találta, ezért egy elhagyott házban húzta meg magát. Ott azonban fázott, ezért tüzet gyújtott, de a füsttől megfulladt.

Egy rendőrségi tisztségviselő elmondta, hogy a nő az anyósával élt, mert a férje vendégmunkásként Malajziában dolgozik.

Három héttel korábban történt egy hasonló eset egy másik nepáli körzetben, akkor a menstruáló nő két kisfiával együtt halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában