Járvány

2021.10.14. 11:36

A magyar turisták előtt is megnyitotta üdülőszigeteit Indonézia

Indonézia csütörtökön újra megnyitotta üdülőszigeteit 19 ország, közte Magyarország turistái számára, miután visszaesett a koronavírusos megbetegedések száma a délkelet-ázsiai országban – közölte egy helyi tisztviselő.

Luhut Pandjaitan járványügyi intézkedésekkel megbízott illetékes azt mondta, hogy az ezekből országokból érkezőknek – az államfő utasításának megfelelően – engedélyezik a beutazást Balira és a Riau-szigetekre.

Az említett országok:

Bahrein, Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, Franciaország, India, Japán, Katar, Kína, Kuvait, Lengyelország, Liechtenstein, Magyarország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Svédország, Spanyolország, Szaúd-Arábia és Új-Zéland.

Az onnan érkező turisták csak Balin és a Szingapúr közelében fekvő Bintan üdülőszigetet is magában foglaló Riau-szigeteken keresztül léphetnek be Indonéziába. Nekik angol nyelvű oltási vagy negatív PCR-tesztről szóló igazolás mellett szállodai foglalást kell felmutatniuk.

A más országokból, más célú vízummal Indonéziába érkezők a főváros, Jakarta, valamint Manado repülőterén léphetnek be, amennyiben megfelelnek a szükséges követelményeknek.

Indonézia korábban úgy döntött, hogy a karanténban töltendő időt az nyolcról öt napra csökkenti.

Indonézia fokozatosan enyhítette a korlátozásokat, hogy megfékezze a koronavírus terjedését azt követően, hogy az országban júniusban és júliusban a kórházak túlterheltté váltak. Az elmúlt időszakban azonban a napi esetszámok folyamatosan csökkentek, és az elmúlt hetekben a napi 1500 alá csökkent.

Indonézia a világ negyedik legnépesebb országa 270 millió lakosával. Eddig 4,2 millió koronavírusos megbetegedést regisztráltak, több mint 142 ezren meghaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában