lebukás

2021.05.26. 20:19

A spanyol fővárosban őrizetbe vették Európa egyik legnagyobb heroinkereskedőjét

A spanyol hatóságok szerint a szervezet havonta mintegy 100 kilogramm heroint akart becsempészni Spanyolországba hajószállítmányokban.

Őrizetbe vett a spanyol rendőrség Madridban egy kábítószer-ellenes művelet keretében kilenc embert, köztük Európa egyik legnagyobb heroinkereskedőjét. A hatóságok a művelettel összefüggésben 26 kilogramm heroint is lefoglaltak korábban.

Az őrizetbe vett személyek Törökországból, Bulgáriából, Romániából és Spanyolországból származnak, közülük heten már rácsok mögött vannak.

A rendőrségi művelet egy olyan szervezet felszámolásával végződött, amely nagyobb mennyiségű heroint akart becsempészni Hollandiából Spanyolországba. A rotterdami székhelyű bűnszervezet vezetője, az említett drogkereskedő azért érkezett Hollandiából Spanyolországba, hogy személyesen hangolja össze a nagyobb mennyiségű heroin bejuttatását.

A szervezet ellen a tavalyi év közepén kezdődött nyomozás, miután 2019-ben őrizetbe vettek egy nekik dolgozó török származású személyt.

A szervezet vezetője Európa egyik legnagyobb heroinkereskedője volt, aki gyakran utazott Hollandia, Törökország és Spanyolország között a szállítmányok bejuttatásának megtervezése céljából.

A spanyol hatóságok szerint a szervezet havonta mintegy 100 kilogramm heroint akart becsempészni Spanyolországba hajószállítmányokban.

A spanyol rendőrség az üggyel összefüggésben májusban őrizetbe vett egy párt, akiknél 26 kilogramm heroint találtak 20 csomagban. A kábítószert hajón érkező cement- és homokzsákokba rejtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában