Kutatás

2018.11.14. 08:23

A többség helyesli a genderképzés állami támogatásának megszűnését

A Századvég Alapítvány felmérése szerint a magyarok nagy többsége nem kér az államilag finanszírozott genderképzésből.

A Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból világosan látszik, hogy a magyar állampolgárok döntő részét ellenérzésekkel tölti el a genderképzés jelensége, így a válaszadók nagy része egyetértett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Igazságügyi minisztérium előterjesztésével, mely alapján megszűnik a genderszakok állami finanszírozása.

A kutatás szerint a kutatásban részt vevők túlnyomó része, 64 százaléka eleve nem értett egyet azzal, hogy társadalmi nemek tanulmánya szak indult államilag finanszírozott képzés keretében Magyarországon – írja a portál. A cikk rámutat, hogy a felmérés eredményei szerint az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium gender szakot megakadályozó előterjesztéséről a megkérdezettek 76%-a még csak nem is hallott, azaz – fogalmaz a 888.hu cikke – ennek az áltudománynak az ügye kizárólag a társadalom egy marginális csoportjában keltett visszhangot.

Az eredményekből az is kiolvasható, hogy a válaszadók szintén nagy többsége – 60 százalékuk – inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása. A bizonytalanok e kérdésben 15 százalékot, az inkább egyet nem értők pedig mindössze 25 százalékot tettek ki.

A 888.hu emlékeztet: november 14-én az állami finanszírozás megszűnése miatt „szolidaritási napot és információs sztrájkot” tartanak az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egész szerdán a nők és a férfiak közötti egyenlőtlenségek társadalmi megjelenési formáiról, valamint az egyetem függetlenségéről lesz szó a tanórákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában