Adventi köszöntő

2019.12.17. 16:10

Áder János: Isten időről időre lehetőséget ad a csodatételre

Lehet, hogy Isten nem részesíti az embereket minden csodában, amelyért hozzá fohászkodnak, ám időről időre lehetőséget ad arra, hogy ők maguk tegyenek csodát másokkal – hangsúlyozta a köztársasági elnök kedden a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéden elmondott adventi köszöntőjében.

Budapest, 2019. december 17. Áder János köztársasági elnök (b) üdvözli Kató Béla erdélyi református püspököt (b5) a külhoni magyar egyházi vezetõk tiszteletére adott ebéd elõtt a Sándor-palotában 2019. december 17-én. Balról Adorjáni Dezsõ Zoltán kolozsvári evangélikus püspök (b2) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára (b3). MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Áder János a Sándor-palotában rendezett eseményen felidézte, hogy 2019 októberében több erdélyi városba és Budapestre is ellátogatott Nick Vujicic szerb származású amerikai lelkipásztor. Ő elmondta, hogy iskolás korában két dologért imádkozott különösen: bárcsak találkozhatna egy másik emberrel, aki hozzá hasonlóan végtagok nélkül született, és bárcsak ez a végtagok nélkül élő felnőtt eljönne az iskolájába, hogy elmondja a társainak, ne csúfolják, ne zaklassák őt a fogyatékossága miatt – fejtette ki.

Az államfő úgy folytatta, akkor úgy tűnt, Nick Vujicic imái nem találtak meghallgatásra, huszonnégy éves korában azonban egy előadásán meglátott a tömegben egy végtagok nélküli gyermeket, és azt mondta a szüleinek: „Ha a fiatok iskolás lesz, és a társai zaklatni fogják, hívjatok fel, hogy elmenjek abba az intézménybe, és elmondjam a fiataloknak, mennyi fájdalmat okoz a szóbeli vagy akár tettleges bántalmazás.” Amikor pedig eljött az ideje, valóra váltotta ígéretét – húzta alá Áder János.

Áder János (b2) fogadja a résztvevőket a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéd előtt a Sándor-palotában 2019. december 17-én, balról Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Szólt arról is:

az esztendő vége felé közeledve érdemes figyelmet fordítani mindazokra a csodákra, áldásokra, amelyek az elmúlt időszakban történtek.

„Köszönetet kell mondanunk mindannyiuknak a lassan mögöttünk lévő esztendőben végzett áldozatos munkájukért” – fordult vendégei felé a köztársasági elnök.

Az államfő külön is köszönetet mondott a tavaly nyugdíjba vonult Pénzes János szabadkai püspöknek, valamint az idén nyugdíjba lépő Jakubinyi György gyulafehérvári érseknek és Tamás József csíkszeredai segédpüspöknek a magyar közösségek érdekében végzett áldozatos szolgálatukért.

„Azoknak pedig, akik tovább szolgálnak, sok erőt kívánok munkájukhoz, az árvák befogadásához, az elesettek támogatásához, a lelki és testi betegségek gyógyításához, a diákok neveléséhez, a családok és a közösségek megerősítéséhez szerte a Kárpát-medencében” – fogalmazott Áder János.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (b) üdvözli Kató Béla erdélyi református püspököt (b5) a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéd előtt a Sándor-palotában 2019. december 17-én, balról Adorjáni Dezső Zoltán kolozsvári evangélikus püspök (b2) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b3)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában