Ország-világ

2019.05.14. 14:23

Árvizeket okoz az esőzés Bosznia-Hercegovinában

Az előrejelzések szerint a csapadék mennyisége várhatóan nem csökken a következő napokban sem.

Árvizeket okozott a heves esőzés Bosznia-Hercegovina északi és nyugati részén, az előrejelzések szerint viszont az ország egészét is fenyegetheti az árvíz, a csapadék mennyisége ugyanis várhatóan nem csökken a következő napokban sem.

Az egész éjszaka tartó esőzés miatt több folyó is kilépett a medréből, és több helyen is figyelmeztetést adtak ki a lehetséges árvizek miatt. A Szarajevótól 150 kilométerre északra fekvő Matuzici falu lakosainak árvíztől védett helyre kellett vonulnia, több településen megszűnt az áramszolgáltatás, máshol az iskolákat és az óvodákat zárták be, az árvíz sújtotta és a veszélyeztetett helyeken lezárták az utakat, Banja Luka környékén pedig árvízveszélyt hirdettek a felduzzadt Vrbanja folyó miatt, amely már az egyik városka gyaloghídját is elsodorta.

A meteorológiai jelentések szerint a hét végéig folyamatosan nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani Bosznia-Hercegovinában és a környező országokban.

A Nyugat-Balkánt a legutóbb öt évvel ezelőtt sújtotta óriási árvíz, amelynek több mint hatvan halálos áldozata volt, és több mint százezer embert kellett evakuálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában