Súlyos büntetésre számíthat

2020.04.20. 11:52

Ásóval támadt felettesére egy 22 éves katona

Ásóval támadt felettesére egy dél-koreai katona, majd miután megütötte, fojtogatni kezdte – tudatta hétfőn a dél-koreai hadsereg.

A 22 éves tizedes ellen katonai büntetőeljárás indult. A vád szerint a tisztes összecsukható tábori ásóval esett az egységét irányító századosnak, miután arra panaszkodott, hogy túl kemény munkát kell végezniük. Az ütés után pedig fojtogatni kezdte a nőt, aki sérülései miatt két hétre kórházba került.

A katonai ügyészség tisztában van az eset súlyosságával, és az előírásoknak és a törvényeknek megfelelő súlyos büntetést fog kiszabni tudatta a dél-koreai hadsereg.

A katonaság arról is beszámolt, hogy egy főhadnagyot azzal vádolnak, hogy szexuálisan zaklatott egy civil nőt egy karaokebárban. Az ottani összejövetel miatt egyébként az összes résztvevő ellen vizsgálat indult, mert az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében semmi hasonlón nem vehettek volna részt.

Márciusban négy katonát azzal vádoltak meg Dél-Koreában, hogy szexuálisan zaklattak egy magasabb rangú tisztet. Vasárnap a dél-koreai védelmi miniszter levelet írt a fegyveres erők tagjainak, amelyben arra figyelmeztette őket, hogy szigorú büntetésre számíthatnak, ha megsértik az előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában