genderideológia

2021.09.14. 08:00

Ausztrál progresszívek megtiltják, hogy férfiak utcaseprők lehessenek

A városi tanács úgy határozott, hogy az egyenlőség előmozdítása, a sokszínű és befogadó munkahely létrehozása érdekében a férfiak nem pályázhatnak a továbbiakban az utcaseprő állásokra.

Egészen érdekes döntést hozott Melbourne város Darebin negyedének tanácsa. Eszerint bárki pályázhat az évi 63 ezer ausztrál dollárt fizető utcaseprői munkára, kivéve azok, akik magukat férfiként azonosítják – írja a V4NA.

A hirdetés szerint csak nők, és nem bináris, vagy a nemüket meghatározni képtelen emberek jogosultak a munkára,

ezzel akarják elérni, hogy egy olyan befogadó szervezetet hozzanak létre, amely tükrözi a negyed sokszínűséget.

Az állásra szeptember közepéig lehet pályázni. A tanács a férfiak kizárását egy munkakörből „különleges intézkedésnek” minősítette, hogy elősegítse a nagyobb egyenlőséget. A minősítésre azért volt szükség, mivel

az esélyegyenlőségről szóló törvények értelmében tilos valakit nemi és származási alapon, politikai vagy vallási meggyőződése miatt megfosztani a munkavégzéshez való jogától.

Az álláshirdetésben ezért külön kiemelik, hogy a gyakorlatban, a foglalkoztatása során nem ér senkit hátrányos megkülönböztetés.

A tanács magát progresszív vezetők csoportjaként jellemzi a helyi önkormányzatban, akiknek célja a befogadás és a sokszínű munkaerő létrehozása. Emellett azt is kiemelik, hogy Darebin otthont ad Viktória állam egyik legnagyobb és legváltozatosabb közösségének, a kultúrát, nyelvet, vallást, származást, életkort, társadalmi és lakhatási hátteret illetve a foglakozást illetően.

Érdekesség, hogy ugyanez a helyi tanács nem rég a nukleáris fegyvereknek is hadat üzent,

és megszavazták, hogy jelentést kell készíteni a nukleáris fegyverek betiltásának módjáról. A Gaetano Greco független tanácsos által előterjesztett indítvány arra utasította a tanács alá tartozó dolgozókat, hogy vizsgálják meg, a tanács kapcsolatban áll-e valamilyen, az atomfegyverek gyártásával kapcsolatban álló vállalattal. Emellett Greco tanácsos azt is kérte, hogy gyűjtsenek javaslatokat arról, hogy miként lehetne erősebben támogatni az atomfegyverek betiltását, és sürgette a többi tanácsot, szervezetet és közösséget, hogy lépjenek fel az elérendő cél érdekében.

„Woke”-jelenség

A „woke” manapság divatos kifejezés, amely arra utal, amikor valaki erőteljesen reagál a vélt nemi, illetve bőrszín szerinti hátrányos megkülönböztetésekre és igazságtalanságokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában