Ország-világ

2021.06.29. 15:50

Az azeri parlamenti elnökkel tárgyalt a kormányfő

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Sahiba Gafarovát, Azerbajdzsán nemzetgyűlésének elnökét, akivel a kétoldalú energetikai, oktatási és kereskedelmi kapcsolatokról egyeztettek – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden délután.

Orbán Viktor miniszterelnök és az azeri nemzetgyûlés elnöke, Sahiba Gafarova találkozója a Karmelita kolostorban 2021. június 29-én.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A megbeszélésen, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, megállapították:

Azerbajdzsán a jövőben fontos szerepet fog játszani Európa energiaellátásában, az ottani gázmezők kitermelésének növelésével.

Az oktatási együttműködés erősödésére utal, hogy az idén 900 azeri diák jelentkezett magyarországi ösztöndíjra – hangzott el.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és az azeri nemzetgyűlés elnöke, Sahiba Gafarova (b) találkozója a Karmelita kolostorban 2021. június 29-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

A tárgyaláson szó esett arról is, hogy

Magyarország és Azerbajdzsán kereskedelmi forgalma ebben az évben 88 százalékkal növekedett, és még további tartalékok is rejlenek a két ország gazdasági együttműködésében

– mondta Havasi Bertalan.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és az azeri nemzetgyűlés elnöke, Sahiba Gafarova találkozója a Karmelita kolostorban 2021. június 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában