Járvány

2020.05.29. 21:57

Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot a WHO-val

Az elnök azzal indokolta döntését, hogy az Egészségügyi Világszervezet nem hozta meg a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált reformokat.

US President Donald Trump speaks during a meeting with patients who have recovered from the novel coronavirus, COVID-19, in the Cabinet Room of the White House in Washington, DC on April 14, 2020. - President Donald Trump's plan to reopen the post-pandemic US economy, starting with the unveiling of a new task force Tuesday, was mired in controversy after he was accused of seeking king-like powers. Facing a tough reelection in November, the Republican president is eager to get the world's biggest economy back on its feet as quickly as possible. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: MANDEL NGAN

Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) – jelentette be pénteken Donald Trump amerikai elnök.

Az elnök a Fehér Ház Rózsakertjében elmondott rövid nyilatkozatában hangsúlyozta: az Egészségügyi Világszervezet nem hozta meg a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált reformokat.

Hozzátette: Washington a szervezet működéséhez biztosított eddigi hozzájárulásának összegét más szervezetekhez irányítja át.

Trump egyúttal ismét bírálta Kínát az egész világot sújtó járvány kezeléséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában