Járvány

2021.05.04. 17:05

Az észak-koreai állami média elhúzódó világjárványra készíti fel a lakosságot

A cikk szerint az elkerülhetetlen valóság szükségessé teszi a járvány elleni óvintézkedések szigorítását.

A Koreai Munkapárt sajtóorgánuma, a Rondong Sinmun című észak-koreai állami napilap kedden azt írta: a világjárvány elhúzódására lehet számítani.

A különféle vakcinák egykor reménysugarak voltak az emberiség számára, amelyektől a győzelmet remélték az „aggodalmat keltő betegséggel” szembeni küzdelemben, azonban „sok országban a helyzet egyértelműen bizonyítja, hogy az oltóanyagok nem jelentenek gyógyírt mindenre” – fogalmazott a pártlap.

A cikk szerint az „elkerülhetetlen valóság” szükségessé teszi a járvány elleni óvintézkedések szigorítását, valamint az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un iránti lojalitás megerősítését.

Észak-Koreából eddig nincsenek hivatalos adatok koronavírus-fertőzöttekről, ugyanakkor szakértők nem zárják ki, hogy a járvány megjelent a kommunista országban, amelyet szoros kereskedelmi kapcsolatok fűznek Kínához, ahonnan a vírus elterjedt.

Phenjan az év első felében csaknem kétmillió adag vakcinához jutott a Covax nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezés keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában