Járvány

2021.02.09. 13:14

Az EU jóváhagyta az első Pfizer vakcinaszállítmányt Japán számára

Az Európai Unió jóváhagyta az első Pfizer vakcinaszállítmányt Japán számára – közölte kedden Kono Taro, Japán oltási programjának felelős minisztere Tokióban sajtóértekezleten.

20210131 Szolnok Oltás a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagjával a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye Vízpart körúti idősotthonában. Az intézményben második alkalommal oltanak, de olyanok is kapnak oltást, akik három hete még nem kaphattak. Képen: Fecskendő, injekciós tű, oltás Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A szigetország a tervek szerint február közepén kezdi meg az oltást.

Taro azt nem tudatta, hogy hány vakcina érkezik az első szállítmányban, sem azt, hogy mikor, viszont azt mondta, hogy „úgy tűnik, minden szállítmányt jóvá kell hagyatni az EU-val”.

Túl nagy mennyiségről nem lehet szó, mivel a miniszter szavai szerint az első szállítmány arra elég, hogy megkezdődjön az egészségügyi dolgozók első csoportjának oltása.

A 126 millió lakosú Japán 314 millió vakcinára kötött szerződést

az AstraZeneca, a Moderna és a Pfizer cégekkel.

Borítókép: Pfizer-vakcina / Illusztrációfotó / Mészáros János / Új Néplap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában