incidens

2019.02.28. 08:35

Az izraeli hadsereg Hamász-célpontokat lőtt a Gázai övezetben, válaszul egy palesztin robbanószerkezetre

A Hamász által útnak indított házilagos bomba a levegőben robbant fel, és betörte egy dél-izraeli ház ablakait.

Az izraeli hadsereg szerda éjszaka légicsapást mért két, a palesztin iszlamista Hamász szervezethez tartozó célpontra a Hamász irányítása alatt álló, palesztin lakosságú Gázai övezetben, válaszul egy léggömbhöz kötött robbanószerkezetre, amely károkat okozott egy izraeli épületben – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A Hamász által útnak indított házilagos bomba a levegőben robbant fel, és betörte egy dél-izraeli ház ablakait.

Az izraeli válaszcsapás az övezet középső és déli részén vett célba gázai állásokat.

A katonaság jelentése szerint az éjszakai bevetésben felrobbantották a Hamász katonai szárnyának legalább egy harci állását. Sebesülésről nem érkezett jelentés.

„A léggömbökhöz kötött gyújtó- és robbanószerkezetek teljes mértékben terrortámadási szándékot jeleznek, és jelenleg terjed a terrornak ez a formája”- nyilatkozott a lapnak Gadi Jarkóni, a dél-izraeli Eskól önkormányzatának vezetője.

„Eskól lakói hihetetlen türelmet mutattak, lehetővé tették, hogy a döntéshozók és az izraeli hadsereg mindent megkíséreljenek a közösségünket megrázó terror megszüntetésére. De nem fogjuk elfogadni ezt a valóságot, és azonnali megoldást várunk a hosszú távú nyugalom biztosítása érdekében”- tette hozzá.

Haim Jelin, az eskóli helyhatóság korábbi vezetője, az ellenzéki Van jövő párt politikusa az eset kapcsán – a már javában zajló választási kampány részeként – Benjámin Netanjahu miniszterelnököt támadta, mert szerinte a Gázai övezetből indított robbanószerkezetek „következetes figyelmen kívül hagyása” vezetett a támadások fokozódásához, a léggömbökhöz kötött robbanószerkezetek megjelenéséhez.

„Netanjahu, Ön kudarcot vallott. Az izraeli közösségek a gázai határ közelében nem biztonságosak. Csak az üres szlogenek maradnak Ön után. A robbanószerkezetes léggömböket ugyanolyan súlyosan kell kezelni, mint a kasszám rakétákat” – jelentette ki, utóbbi megjegyzésével a házi készítésű robbanószerkezetre utalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában