Ország-világ

2021.06.30. 06:20

Bajnai Gordon háza előtt már folyik az útfelújítás

Már kivitelezés alatt áll a XII. kerületi Szarvas Gábor út felújítása. Az útszakasz rendezésének érdekessége, hogy egyike azoknak a kormánypárti vezetésű kerületekben található, felújításra váró utcának, amelyet Karácsony Gergely nem kaszált el a következő évekre. Talán nem véletlenül: a főpolgármester jó barátjának, Bajnai Gordonnak a háza áll a közepes állapotú úton. A felújítás nem volt sürgős, mégis az elsők között állt neki a BKK Közút rendbe tenni azt. A lenullázott fideszes kerületek fővárosi útjainak felújítására pedig közel kilencmillárd forint kompenzációt adott a kormány.

„A kormány 2,3 milliárd forintos támogatásával újulhatnak meg a csepeli utak, mert a főváros nem adott erre pénzt” – közölte tegnap Németh Szilárd, a Fidesz csepeli választókerületi elnöke és országgyűlési képviselője, aki hozzátette: Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzetben kapott felhatalmazásával visszaélve, szakmai egyeztetés nélkül, elszabadult hajóágyúként, kizárólag politikai okból vette el a fővárosi költségvetésben útfelújításra betervezett pénzt hat nem baloldali kerülettől, így Csepeltől is.

Karácsony Gergely Demszky Gábor-i mélységekbe vetette vissza a főváros fejlesztési lehetőségeit, sokkal többet ígért, „vagy inkább hazudott”, mint amennyit megvalósít.

A főpolgármester politikai okokból, „direkt nem teljesíti” választási ígéreteit. Véget kell vetni Karácsony Gergely ámokfutásának – jelentette ki a Fidesz csepeli választókerületi elnöke.

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője felhívta a figyelmet:

Tarlós István főpolgármestersége alatt tervszerű volt az útfelújítás, függetlenül a kerület vezetésének politikai színezetétől.

„Több százezer ember mindennapja, jövője nem számít Karácsony Gergelynek, ha nem baloldali vezetésű önkormányzatot választottak meg. A kormányra ismét lehetett számítani, az éves ötmilliárd forintos földúttámogatáson túl további 8,7 milliárdot adott a »lenullázott kerületeknek«, hogy befejezhessék a már megtervezett és a fővárosi költségvetésben eredetileg szereplő útfelújításaikat” – szögezte le Láng Zsolt.

A Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésben kikérte a 2021-re felújítani tervezett utak listáját. A tizenegy megújuló útszakaszból az egyik kormánypárti vezetésű kerületben, Hegyvidéken valósul meg, sőt már kivitelezés alatt áll. Az ügy érdekessége, hogy

a kritikus állapotú Béla király út helyett a Szarvas Gábor út újul meg, ahol Bajnai Gordon háza található.

Karácsony Gergely tavaly egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere ragaszkodott ahhoz, hogy a Szarvas Gábor út újuljon meg, ahol Bajnai Gordon korábbi kormányfő háza is áll. Ebből annyi igaz, hogy több balesetveszélyes, illetve rossz állapotban lévő útszakasz felújítására tett javaslatot az önkormányzat a teljes ciklusra.

„Finoman szólva is távol áll tehát a valóságtól az az állítás, miszerint a hegyvidéki önkormányzat kérésére újítják fel csak ezt az egy utat. A listánkban szerepeltek balesetveszélyes utak is, amelyek felújítása sokkal sürgetőbb lenne” – reagált korábban Karácsony állítására Arató Zsolt, a hegyvidéki önkormányzat sajtófőnöke. Az önkormányzat megküldte Pokorni Zoltán Karácsonynak írt válaszát, amelyben a polgármester felhívja a figyelmet a balesetveszélyes és sürgősen felújítandó Béla király út és Böszörményi út állapotára, és ezeknek a beemelését kéri a felújítási listába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában