Ostrom alatt áll Európa

2020.05.15. 21:58

Bakondi: Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni

Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az illegális bevándorlásról tart sajtótájékoztatót a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Bakondi Györgyöt egyebek mellett arról is kérdezték, hogy az Európai Bíróság csütörtökön arról döntött: a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A főtanácsadó nem tartja véletlennek, hogy a bíróságnak ez a gyors döntése egybeesett azzal, amikor az Európai Parlamentben Magyarországról vitáztak. Úgy értékelt, politikai nyomásgyakorlásról van szó, melynek célja a Magyarország által kialakított határrendészeti rezsim és migrációs politika megváltoztatása.

Kiemelte: a Soros György által szervezett civil szervezetek, a baloldali liberális pártok és az Európai Unió apparátusa 2015 óta folyamatosan arra törekednek, hogy lehetővé tegyék, áthaladhassanak Magyarországon az emberek, megszűnjön a határőrizet, vagyis, hogy a magyar emberek akarata helyett mások érdekei, politikai célja érvényesüljenek.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat az országokban feloldják, akkor dinamikusabb szakaszba léphet az illegális migráció. Hozzátette: mintegy 600 ezer illegális bevándorló van Líbiában, továbbá Tunéziából és Algériából is megindulhatnak a migránsok Európa felé. Emellett arra is készülni kell, hogy Törökország is úgy folytatja migrációs politikáját, hogy a határok megnyitásával próbáljon nyomást gyakorolni az Európai Unióra közölte a főtanácsadó.

Borítókép: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az illegális bevándorlásról tart sajtótájékoztatót a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában