angol politika

2021.07.02. 13:17

Baloldaliak tüntettek egy leszbikus jelölt ellen, mert kritizálta az iszlámot

Egy másik angliai képviselőjelölt pedig hiába állt ki a muszlim közösség mellett, leszbikussága miatt őt is elutasítják.

A Stand Up To Racism (SUTR) baloldali civil szervezet azért érkezett az angliai Batley-be, hogy tiltakozzanak Anne Marie Waters ellen, aki alsóházi képviselőjelölt a közelgő időközi választáson – írja a V4NA hírügynökség. Waters nyíltan leszbikus, rendszeresen kritizálja az iszlámot és az elnöke, illetve alapítója a For Britain Movement jobboldali, és iszlámellenes pártnak.

Anne Marie Waters
Fotó: Isabel Infantes / Anadolu Agency/AFP

A szervezet tüntetésének biztonságát több mint száz rendőr biztosította. A baloldali tüntetők azért szervezték a megmozdulást, mert a jobboldali jelöltet egyes pletykák szerint ezen a napon akarta egy rendezvény során Tommy Robinson jobboldali aktivista meglátogatni és támogatásáról biztosítani.

A muzulmánok azonban nem támogatták a baloldali tüntetőket és nem támogatnak egy másik jelöltet, a munkáspárt jelöltjét sem, mivel ő is leszbikus. A muszlimok attól tartanak, hogy a megválasztása után tovább erőltetné az LMBTQ-érzékenyítést az iskolákban.

Ezzel kapcsolatban korábban néhány muszlim férfi kérdezte is a munkáspárt jelöltjét, Kim Leadbeater-t, hogy megválasztása esetén folytatja-e az LMBTQ-érzékenyítést az iskolákban. A nő azonban az LMBTQ-közösséggel szembefordulva közölte, hogy a környéken élő muszlimok ennél jobbat érdemelnek.

Ennek ellenére a muszlimok egyik Whatsapp-csoportjában arról győzködték a híveket, hogy nem szabad a munkáspárti Kim Leadbeaterre szavazni. „Leszbikus és az LMBTQ-érzékenyítést fogja tovább erőltetni a városunkban” – állították a csoportban.

Emellett azt állították a csoportban folytatott beszélgetés során, hogy a Munkáspárt vezetője, Keir Starmer Izrael- és cionista-párti. Keir Starmerrel kapcsolatban további aggodalmukat fejezték ki a muszlim közösség tagjai, azt kifogásolva, hogy a felesége zsidó és attól tartanak, hogy a gyermekeiket is zsidó hitben nevelik.

Nadeem Raja, az Al-Himmah központot és a térség hét mecsetét felügyelő vallási vezető felhívást tett közzé, hogy mindenki szavazzon George Gallowayre, akinek a számítások szerint nincs esélye a győzelemre, de Raja szerint George „a muszlim közösség bajnoka országos és nemzetközi szinten is”.

A muszlimok a választásra jogosultak 20 százalékát képviselik és a szoros eredmények miatt ők uralják Batley politikai világát.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában