Járvány

2020.02.24. 17:34

Bartos Mónika: ebben a tanévben nem utaznak Kínába nyelvtanuló diákok

A tanulók az iskola tájékoztatása szerint az Egyesült Királyságot választották, és az angolt fogják anyanyelvi környezetben, az ottani kultúrát megismerve gyakorolni.

Ebben a tanévben nem utaznak Kínába a nyelvtanuló diákok a koronavírus-járvány miatt – közölte Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztos hétfőn a közmédiának.

Bartos Mónika elmondta, ebben a tanévben indul a külföldi nyelvtanulási program, amelynek egyik célországa Kína, de oda biztosan nem utaznak idén diákok, mert szeretnék őket a koronavírustól megóvni.

Kínába a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 30-50 diákja utazott volna. Ők az iskola tájékoztatása szerint az Egyesült Királyságot választották, és az angolt fogják anyanyelvi környezetben, az ottani kultúrát megismerve gyakorolni – közölte Bartos Mónika.

A járvány a közép-kínai Vuhan városából indult el tavaly decemberben. A 11 milliós várost több mint egy hónapja vesztegzár alá vonták, aminek köszönhetően a vírus terjedését a legújabb adatok szerint sikerült megfékezni a Vuhannak otthont adó Hupej tartományon kívül.

A helyi hatóságok hétfőn ugyan bejelentették, hogy enyhítik a közlekedésre vonatkozó korlátozásokat a városban, de a döntést néhány órán belül visszavonták. Vuhanban a fertőzöttek száma vasárnap éjfélig elérte a 46 607-et, a betegek közül pedig 1987-en veszítették életüket. A Kínában történt halálozások több mint 76 százalékát, míg a fertőzöttek több mint 60 százalékát jelentették Vuhanból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában