Illegális bevándorlás

2018.11.10. 10:38

Magyarország és Szlovénia egyetért Nyugat-Balkán stabilitásának fontosságában

Minden országnak saját magának kell gondoskodnia a határainak védelméről.

A Nyugat-Balkán békéje, biztonsága mind Magyarország, mind Szlovénia számára elengedhetetlenül fontos – emelte ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Benkő Tibor elmondta: előző nap Karl Erjavec szlovén védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésén kiemelt téma volt az illegális bevándorlás. Egyetértettek abban, hogy minden országnak saját magának kell gondoskodnia a határainak védelméről, s ezzel együtt a schengeni külső határt is meg kell védenie. A szlovén védelmi miniszter elismerően szólt a magyar katonák és rendőrök határvédelmi feladatairól, s közölte: Szlovénia is fejleszti haderejét – tette hozzá.

A honvédelmi miniszter felidézte: a magyar katonák a kezdetektől, 2015-től több ezer katonával vettek részt a magyar határok védelmében. Július óta kevesebb katona van a határon, de több mint 2 ezer katona most is készenlétben van, s ha szükséges, rövid időn belül a határ mentén lesz.

Benkő Tibor elmondása szerint szlovén kollégájával abban is egyetértettek, hogy Szerbia és Montenegró európai uniós csatlakozását elő kell segíteni. Az Európai Unió 2025-öt jelölte ki céldátumként a két ország csatlakozására, Magyarország viszont határozottan azt szorgalmazza, hogy ez sokkal előbb, és sokkal gyorsabban valósuljon meg – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában