indítvány

2018.09.25. 13:56

Bérlakás-építési programot szorgalmaz a Jobbik

Számításaik szerint az induló időszakban 80-120, azt követően pedig 50-100 milliárd forintból évente 5-10 ezer új lakás épülhetne.

Bérlakás-építési programmal oldaná meg a lakhatási válságot a Jobbik; álláspontjuk szerint olyan rendszert lehetne kialakítani, amely négy-hat éven belül már a kiadásoknál nagyobb bevételt termelne – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.

Elmondta: számításaik szerint az induló időszakban 80-120, azt követően pedig 50-100 milliárd forintból évente 5-10 ezer új lakás épülhetne, illetve a félmillió üresen álló ingatlan gazdaságosan felújítható részének lakottá tételével lehetne legalábbis enyhíteni a válságon.

A politikus arról beszélt: elképzelésük szerint az állami bérlakások lakbére a jelenlegi piac ár harmada lehetne, így is rentábilissá válhatna a rendszer, amelyben az alapanyagok gyártói és a kivitelezők is magyarok volnának.

Beszélt arról is: nyolcpontos otthonteremtési javaslatcsomagjuk elemei között szerepel az első lakás megszerzésének illetékmentesé tétele, az önkormányzati és állami tulajdonú lakások bérbe adhatóvá tétele, valamint a „mindenféle banki uzsorát és szabadrablást kizáró”, minősített, fogyasztóbarát hitelek bevezetése, a jelenleginél alacsonyabb kamattal.

Z. Kárpát Dániel kérdésre válaszolva elmondta: módosító indítványaik befogadásától és a vita során történtektől teszik függővé, végül hogyan szavaznak a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatról.

Megemlítette, sem Magyarország megtámadására nem mondanak igent, sem arra, hogy jogállam uralkodna, ez indokolja európai parlamenti képviselőjük, Balczó Zoltán „felelős tartózkodását”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában