Ország-világ

2020.11.11. 12:34

Bevonják a honvédséget a kijárási tilalom betartatásába és az egészségügyi ellátásba (videó)

A katonák a rendőrségnek, a központi közigazgatásnak és az egészségügynek is segíteni fognak, ahol erre szükség van.

Gyõr, 2020. március 23. Az MH katonai rendészeti központ 7. rendészeti csoport és a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái járõröznek Gyõr belvárosában 2020. március 23-án. A katonák utcai jelenlétének célja a közbiztonság és közrend fenntartásának támogatása, a lakosság bizalmának erõsítése a koronavírus-járvány idején. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, miután egyeztetett Benkő Tibor honvédelmi, és Pintér Sándor belügyminiszterekkel.

A kormányfő Facebook-videójában, az Operatív Törzs ülése után, a kormányülés előtt azt mondta: a hadsereg a kijárási tilalom és a közrend fönntartásában fog segíteni, illetve ott, ahol lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésében is.

„A katonáink most nem háborúban fogják védeni a Hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, a központi közigazgatásnak és az egészségügyi ellátásnak is”- mondta.

Hozzátette: ennek feltételeit sikerült tisztáznia az illetékes miniszterekkel és a kormányülésen hozott egy-két formális döntést követően alá is tudja írni az erről szóló rendeletet.

Borítókép: Az MH katonai rendészeti központ 7. rendészeti csoport és az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái járőröznek Győr belvárosában 2020. március 23-án, a koronavírus-járvány első hulláma idején

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában