Járvány

2021.05.11. 11:34

Brazíliában két hónap után először jelentettek 900-nál kevesebb napi halálesetet

A dél-amerikai ország egészségügyi minisztériumának tájékoztatása szerint a fertőzéshez köthető 25 200 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt nap során.

Brazíliában március 1-jén jegyeztek fel legutóbb 900-nál kevesebb napi halálesetet. Akkor 778 koronavírusos halálesetről adtak tájékoztatást a hatóságok.

Bár a napi halálesetek száma lassan és fokozatosan csökken az április 8-i rekord (4249 napi haláleset) óta, az egészségügyi tárca figyelmeztetett: a vasárnapi és hétfői napra vonatkozó számok általában kisebbek a hétvégi, korlátozottabb adatfeldolgozás miatt.

A tárca szerint a most feljegyzett 25 200 esetnél csak a múlt hétfőn regisztráltak kevesebb esetet egy nap alatt. Akkor 24 619 újabb fertőzöttről adtak hírt.

A koronavírus-járvány által leginkább sújtott országok közé tartozó, 212 millió lakosú Brazíliában a járvány kezdete óta 15,2 millió fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 423 229 halálesetet regisztráltak. A fertőzöttek számát tekintve Brazília a harmadik helyen áll az Egyesült Államok és India után, a halálesetek számát tekintve pedig második az Egyesült Államok után globális összevetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában