Illegális bevándorlás

2019.08.22. 16:30

Csaknem félszáz migránst fogtak az észak-macedón határőrök egy kisteherautóban

Negyvenöt migránst találtak egy kisteherautóban az észak-macedón határőrök a szerb határ közelében csütörtökön – közölte a macedón rendőrség.

A hatóságok a kisteherautó észak-macedón sofőrjét letartóztatták, míg a pakisztáni, afgán és szíriai illegális bevándorlókat a gyevgyelijai befogadóközpontba szállították, ahonnan Görögországba küldik őket vissza.

A rendőrség szerint a migránsok Görögországból érkeztek a délszláv államba embercsempészek segítségével, és Szerbián keresztül akartak továbbmenni Nyugat-Európába.

Az idei esztendő első felében több mint tízezer illegális bevándorlót fogtak el Észak-Macedóniában. A migránsválság 2015-ben tetőzött, amikor a becslések szerint több mint egymillió illegális bevándorló haladt át az országon. A migránsútvonalon fekvő országok azóta szigorítottak határvédelmükön, a Közel-Keletről és Afrikából érkezők azonban továbbra is igyekeznek bejutni az Európai Unió országaiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában