Népfelség elve

2019.01.03. 14:48

Csizmadia László: tavasszal megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás

A Békemenet célja, hogy békét sugározzon. Nem valami ellen, hanem valami mellett szoktak sétálni.

Még idén tavasszal, az EP-választások előtt megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás – jelentette ki Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke az Echo TV Jó reggelt! című műsorában.

A Civil Összefogás Fórum alapítója elmondta: a testület a civil társadalom erejét hivatott megmutatni.

Céljuk nyomást gyakorolni az EP-re azokban az ügyekben, amelyek az európai és magyar közjót érintik. Az elmúlt öt évben ugyanis a polgári kezdeményesek java Jean-Claude Juncker fiókjában végezte.

Üzent Judith Sargentininek a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A szervezet nyílt leveléhez pár nap alatt 7100-an csatlakoztak és több mint 60 egyesület, alapítvány is kifejezte egyetértését.

Csizmadia László ennek kapcsán elmondta: jó lenne, ha az újévvel egy új Európai Unió (EU), benne az Európai Bizottsággal (EB) és az Európai Parlamenttel (EP) tudomásul venné a népfelség elvét.

Aggasztónak nevezte a magyarországi helyzetet, hiszen több képviselő elfelejtette, hogy a választók küldték a parlamentbe. Mindemellett áthágjak a demokratikus formákat – utalt Csizmadia László a tavaly decemberi botrányos parlamenti szavazásra és az MTVA-székházban történtekre.

Judith Sargentininek azért kellene felemelnie a szavát, hogy ilyen dolgok ne fordulhassanak elő Magyarországon – mutatott rá az elnök.

Mint kifejtette:

a Békemenet nem egy könnyű hadtest, hanem egy nehéztüzérség. Nem lehet elővenni minden apró történésnél, még akkor sem, ha a politikai kultúrát mélybe taposó tüntetésekről van szó.

Már most is napi szinten 50-60 levelet kapnak, amennyiben ez a szám a két-háromszorosára nő, akkor az már jelzi, hogy nagy baj van.

Csizmadia László jelezte: figyelik az eseményeket, hogy továbbra is fenntartható-e a közrend nyugalma, illetve, hogy készülnek-e az állami intézmények elleni atrocitások, és ha úgy ítélik meg, akkor lesz Békemenet.

Mint megállapította: a Békemenet célja, hogy békét sugározzon. Nem valami ellen, hanem valami mellett szoktak sétálni – jelentette ki.

Nem félnek a provokátoroktól, az ilyen embereket kiválasztja magából a tömeg – tett hozzá.

2019 tavaszán, még az EP-választások előtt megalakítják az Európai Civil Együttműködési Tanácskozást, amely a civil társadalom erejét fogja megmutatni

- fejtette ki. A testület célja, hogy képviselje az európai és a magyarországi közjót.

Borítókép:

Csizmadia László az Echo TV Jó reggelt! című műsorában

Forrás: Echo TV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában