Járvány

2021.07.13. 23:17

Dél-Koreában rekordot döntött az újonnan fertőzöttek napi száma

Rekordot döntött kedden a koronavírusban újonnan megbetegedők napi száma Dél-Koreában, egyetlen nap alatt 1440 fertőzöttet jegyeztek fel.

Ez 433-mal több az előző napon feljegyzettnél az egészségügyi hatóságok és helyi kormányzatok adatai szerint.

A keddi, még nem végleges szám már így is felülmúlta az eddigi rekordnak számító, vasárnap közölt napi esetszámot, amikor is 1378 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a dél-koreai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ várhatóan legalább 1500 újabb fertőzöttről fog beszámolni szerda reggeli tájékoztatóján.

Az újabb fertőzöttek közül 613-at a fővárosban, Szöulban azonosítottak, ami a legnagyobb napi esetszám, amelyet itt feljegyeztek a járvány kezdete óta.

A fővárosi régióban – ahol az 52 milliós dél-koreai lakosság csaknem fele él – jegyezték fel az újabb megbetegedések 77,2 százalékát.

Dél-Koreában eddig 170 296 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 2046 halálos áldozatot jegyeztek fel. A rekordszámú újabb esetek miatt akadozik az oltási kampány, mivel az emberek megrohamozták az oltópontokat, kimerítve a rendelkezésre álló készleteket, valamint összeomlott egy honlap is, amelyen időpontot lehet foglalni oltásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában