rengett

2021.02.13. 17:17

Erős földrengést észleltek Japán keleti részén

Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Erős, 7,0-7,1-es magnitúdójú földrengést észleltek szombaton Japán keleti részén, Fukusima prefektúrában, de a földmozgás a 200 kilométerre lévő Tokióban is érezni lehetett.

Az amerikai földtani intézet 7,1-es erősségűnek minősítette a rengést, melynek fészke Nami városától 74 kilométerre, 58 kilométeres mélységben volt. A japán meteorológiai intézet szintén mintegy 60 kilométeres mélységben észlelte a rengés központját.

Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír, szökőárriadót sem rendeltek el, de a japán kormány munkacsoportot hozott létre az esetleges következmények kezelésére.

2011-ben pusztító, 9-es erősségű földrengés rázta meg Fukusimát, és a rengést követő szökőárban csaknem 20 ezer ember vesztette életét, s a katasztrófa a világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját idézte elő az ott található Fukusima Daicsi atomerőműben.

A Kyodo japán hírügynökség a szombati földrengés után az erőművet működtető Tokyo Electric Power cégre hivatkozva arról számolt be, hogy az azóta leállított fukusimai erőműben semmilyen rendellenességet nem észleltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában