Eszenyi Enikő: a fiatalok fejlődése miatt fontos aláírni a polgári indítványt

A Vígszínház leköszönő igazgatója is kifejtette egy villám videó interjúban, hogy miért állt a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezése mellé. Eszenyi Enikő úgy látja a fiatalokért, a jövőért kell mindenkinek csatlakoznia az aláírásgyűjtéshez.

Eszenyi Enikő színésznő az irdala.hu weboldalnak adott rövid zoom interjúban arról beszélt, hogy a tavalyi évadban két előadással is jártak Székelyföldön. Mint mondta, olyan megható szeretettel fogadták őket, ami életre szóló élményt jelentett a társulatnak.

„Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson jártunk, rengeteg barátunk van ott. Nagyon sok fiatal jött el az előadásra és az ő fejlődésük miatt fontos meglépni és támogatni a polgári kezdeményezést”

idézi a színésznő szavait a Magyar Nemzet.

A szóban forgó polgári indítvány célja, hogy Brüsszelből az unió területén élő kisebbségek direktben pályázhassanak támogatásra, így az eddig tapasztalt diszkriminatív elosztást elkerülhessék. Rövid távon gazdasági megerősödésüket szolgálná, amennyiben az unió elfogadná a javaslatot, de a jövőben a székelyek autonómiáját alapozná meg a kedvező döntés. Mint a színházigazgató kifejtette, nagyon különlegesnek tarja az erdélyi embereket, és lehetőséget kell nekik adni, hogy ki tudják fejezni magukat. „Mindenkinek aki határon túl él és ugyanazt a nyelvet beszéli, amit mi, tudnia kell, hogy mi itt vagyunk és segítünk. Ők a barátaink és a testvéreink egyaránt. Nemcsak segíteni kell nekik, hanem folyamatosan kapcsolatot tartani velük. A gyerekekért, a fiatalokért tegyük meg és írjuk alá!”– hívta fel a figyelmet a színésznő.

Ön így csatlakozhat

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

A leköszönő színházigazgató munkájáról csak annyit mondott, új projektekre készül és a színház körüli ügyek intézésével foglalkozik.

Az irdala.hu kampány igen népszerű lett színházi berkekben, egyre több színész mondja el videó interjúban, hogy mi a kötődése az ügyhöz. Mások mellett Reviczky Gábor, Papadimitriu Athina, Trill Zsolt és Németh Kristóf is megszólalnak a zoom beszélgetésekben. Trill Zsolt a Nemzeti Színház színésze arra hívja fel a figyelmet, hogy most kell aláírni, egy hét múlva késő lehet már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában