az álhírgyárosok lecsaptak

2018.01.14. 09:59

Fehér Ház: a The Wall Street Journal rosszul idézte Trumpot

A WSJ a neki adott interjúban azt írta, az elnöknek „valószínűleg jó kapcsolata van” Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral – tudatta helyi idő szerint szombat éjjel a Fehér Ház.

Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerint „az álhírgyárosok ismét lecsaptak”, rosszul idézték az elnököt, aki a Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Abe Sindzó japán kormányfővel ápolt jó kapcsolata mellett a Fehér Ház szombati tájékoztatása alapján azt mondta: „valószínűleg Kim Dzsong Unnal is nagyon jó kapcsolatom lenne”, vagyis feltételes, és nem kijelentő módban beszélt.

Sanders az interjúról készült hangfelvétel releváns részletét is közzétette a Twitteren. A köznyelvi beszélt angolban a kijelentő és a feltételes mód között az alanyhoz csapott egyetlen kiejtett „d” hang a különbség (I és I'd), a felvétel pedig nem túl jó minőségű.

Trump mondata nagy érdeklődést keltett, mert hivatalban lévő amerikai elnök még sosem beszélt észak-koreai diktátorral, igaz Trump sem erősítette meg, hogy beszélt Kimmel. A Trumpot rendszeresen bíráló sajtó ugyanakkor arra mutatott rá, hogy nehezen értelmezhető, ha az elnök azt mondja, hogy valószínűleg jó kapcsolata van valakivel. Feltételes módban viszont a mondat értelmet nyer.

Trump és Kim az elmúlt évben személyeskedésig menő verbális offenzívát indított egymás ellen, miközben Phenjan fokozatosan fejlesztette nukleáris fegyverzetét, s azt állítja, immár képes csapást mérni az Egyesült Államokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában